Dieta e relativ usor de tinut, pentru ca in fiecare zi aveti alimente pe care le puteti consuma in orice cantitate. Totusi, trebuie sa respecti dieta exact.
Alimente interzise: alcool, bauturi acidulate, zahar, dulciuri, sare permisa doar in catitati mici.
Alimente impuse: 2 litri de lichide pe zi (apa plata sau ceai neindulcit)
Meniu zilnic
Ziua 1
Mic dejun: cafea (fara zahar sau lapte), nimic altceva
Pranz: doua oua fierte tari si spanac fiert (cu putina sare)
Cina: 200 g carne de vaca la gratar cu salata verde
Ziua 2
Mic dejun: cafea (fara zahar sau lapte), nimic altceva
Pranz: 200 g carne de vaca la gratar cu salata verde si fructe cate vreti, dar nu banane
Cina: sunca de Praga, oricata
Ziua 3
Mic dejun: cafea (fara zahar sau lapte) sau un ceai si 50 de g paine intermediara
Pranz: doua oua fierte tari cu salata verde si rosii, la discretie
Seara: sunca de Praga si salata verde, in orice cantitate
Ziua 4
Mic dejun: cafea sau un ceai si 50 g paine intermediara
Pranz: un ou, doi morcovi fierti (sau cruzi) si Sweitzer, cat vreti
Cina: fructe cu iaurt, cat vreti
Ziua 5
Mic dejun: cafea (fara zahar sau lapte), doi morcovi cruzi, rasi, cu lamaie
Pranz: peste fiert cu rosii, oricat
Cina: 200 g de vaca la gratar cu salata verde, la discretie
Ziua 6
Mic dejun: cafea (fara zahar sau lapte) sau un ceai si 50 g paine intermediara
Pranz: pui la gratar, oricat
Cina: doua oua fierte tari, morcovi cruzi rasi sau nu
Ziua 7
Mic dejun: ceai cu lamaie, nimic altceva
Pranz: 200 g carne de vaca la gratar, fructe, orice si in orice cantitate, dar nu banane si struguri
Cina: orice si cat vreti
Dieta se reia inca o saptamana.
Durata: 2 saptamani
Greutate: 9 kg
miercuri, 29 februarie 2012
Alimentele minune
14 alimente care iti schimba viata
Stii deja ca anumite mancaruri iti asigura o alimentatie sanatoasa si reprezinta cea mai buna alegere, atunci cand incerci sa tii dieta pentru a slabi si pentru a te simti bine. De fapt, a include aceste alimente in dieta ta reprezinta o strategie extraordinar de eficienta, deoarece te poti bucura de beneficiile oferite de ele chiar si atunci cand restul alimentatiei tale… nu este chiar atat de exacta.
Alimentatie sanatoasa: SuperFoods
Pentru a te ajuta sa traiesti mai mult si mai bine, autorii cartii SuperFoods (SuperAlimente, Steven Pratt si Kathy Matthews) au compus pentru tine o lista de 14 alimente pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia ta, chiar de astazi!
1. Afinele
Aceste fructe pretioase au fost ignorate timp indelungat, in favoarea unora mai populare
Acum insa, datorita faptului ca ai inceput sa te preocupi de beneficiile antioxidantilor (eficienti in lupta impotriva cancerului si a bolilor degenerative), te sfatuiesc sa incluzi din ce in ce mai des aceste fructe bogate in flavonoizi in alimentatia ta sanatoasa – te vor ajuta sa imbatranesti cu gratie.
2. Rosiile
Desi sezonul acestor super fructe este scurt, le poti exploata beneficiile pe parcursul intregului an, daca folosesti in meniurile tale sucul de rosii
A avea o alimentatie sanatoasa reprezinta un must pentru tine! Incerci in fiecare zi sa ai o alimentatie sanatoasa, atat pentru a te simti bine, cat si pentru a arata de milioane!
3. Somonul
Pestele este in general fantastic pentru alimentatia ta, trebuie sa te asiguri ca il consumi de 2-3 ori pe saptamană.
Asa cum probabil ca stii, pestele contime grasimi bune, sanatoase. De exemplu, somonul reprezinta o importanta sursa de acizi grasi omega 3, care te protejeaza impotriva unor boli importante, precum cele de inima.
4. Fasolea – excelenta alegere pentru inima ta!
De fapt, cu cat mananci mai multa fasole, cu atat traiesti mai mult! Nu, nu este o gluma – fasolea este foarte buna pentru inima ta, ajuta la prevenirea cancerului. Iti regularizeaza nivelul de zahar din sange si iti ofera senzatia de satietate, asa incat nu vei mai suferi de foame necontrolata si pofte.
5. Spanacul – Stii de la Popey, de cand erai mica!
Spanacul reprezinta o sursa excelenta de fier, beta caroten, vitaminele B,C si E, calciu si magneziu.
6. Ceaiul verde
Este energizant, nu are calorii ci o multime de beneficii pentru sanatatea ta. Ceaiul reprezinta un aliment anti-alergic, anti-inflamator, care scade tensiunea si imbunatateste functiile inimii.
7. Iaurtul
O gustare excelenta la serviciu sau acasa, iaurtul natural are calciu si alti nutrienti. Dar ceea ce transforma iaurtul intr-un super-aliment sunt probioticele – organisme vii care promoveaza sanatatea tractului gastro-intestinal.
8. Nucile
Desi sunt bogate in calorii, nucile reprezinta una dintre cele mai importante surse vegetale de acizi grasi omega 3. Mai mult de atat, sunt bogate in fibre (ajuta la digestie si satietate) si proteine, iar continutul de steroli ajuta la reglarea nivelului de colesterol.
9. Broccoli
Studii importante au demonstrat ca aportul de calciu are o directa legatura asupra capacitatii tale de a slabi. Foarte bogat in calciu, broccoli contine si cantitati importante de vitamina C (ajuta la absorbtia calciului), vitamina A, fibre.
10. Portocalele
Desi foarte usor de procurat, se pare ca nu consumam suficiente portocale, dieta noastra fiind saraca in vitamina C. Bea suc proaspat de portocale, sau, si mai bine, mananca portocala intreaga – pulpa acesteia contine de 10 ori mai multa vitamina C decat sucul!
11. Pieptul de curcan
Daca mananci piept de curcan la gratar poti sa fii sigura ca ai facut una dintre cele mai bune alegeri pentru dieta ta. Pieptul de curcan fara pielita reprezinta una dintre cele mai bune surse de proteine sarace in grasimi!
12. Ovazul
Incepand cu anul 1997 FDA (Food & Drug Administration, USA) a aprobat etichetarea produselor care contin ovaz cu mentiunea ca sunt benefice pentru scaderea riscului de boli de inima.
Alte beneficii includ faptul ca ovazul, datorita continutului de fibre, poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si cresterea satietatii.
13. Ouale
Considerate a fi proteine pure (Dieta Dukan recomanda consumul de oua, mai ales in faza de atac a acesteia), ouale iti ofera nutrientii de care ai nevoie, asigurandu-ti totodata senzatia de satietate.
Incearca sa mananci un ou fiert in fiecare dimineata, impreuna cu o mica salata de rosii, si poti fi convinsa ca ai la indemana cel mai bun mic dejun pentru dieta!
14. Dovleacul
Bogat in fibre si cu un continut caloric redus, dovleacul are unul dintre cele mai inalte niveluri de carotenoide, substante care actioneaza ca un antioxidant, prevenind efectele imbatranirii.
Si aceasta nu este tot. Dovleacul este bogat in vitaminele C si E, precum si in fier, potasiu si alte minerale.
Slabeste 1kg la 2 zile
• LUNI – LEGUME, SALATE CU PUTIN ULEI DE MASLINE SI ACRITE CU LAMAIE
• MARTI – IAURT DEGRESAT (0% GRASIMI), BRANZA DIETETICA
• MIERCURI – PIEPT DE PUI, VITA SLABA – FIARTA SAU LA GRATAR
• JOI – FRUCTE – FARA BANANE SI STRUGURI
• VINERI – PESTE FIERT SAU PE GRATAR
• SAMBATA – REPETATI UNA DIN ZILE, DAR NU CEA DE VINERI
• DUMINICA – REPETATI UNA DIN ZILE, DAR NU CEA DE SAMBATA
SE MANANCA PE SATURATE PANA LA ORA 18:00.
SE BEA APA PLATA CEL PUTIN 2,5 LITRI ZILNIC.
SE SLABESTE CAM 1 KG LA 2 ZILE.
SUCCES!
• MARTI – IAURT DEGRESAT (0% GRASIMI), BRANZA DIETETICA
• MIERCURI – PIEPT DE PUI, VITA SLABA – FIARTA SAU LA GRATAR
• JOI – FRUCTE – FARA BANANE SI STRUGURI
• VINERI – PESTE FIERT SAU PE GRATAR
• SAMBATA – REPETATI UNA DIN ZILE, DAR NU CEA DE VINERI
• DUMINICA – REPETATI UNA DIN ZILE, DAR NU CEA DE SAMBATA
SE MANANCA PE SATURATE PANA LA ORA 18:00.
SE BEA APA PLATA CEL PUTIN 2,5 LITRI ZILNIC.
SE SLABESTE CAM 1 KG LA 2 ZILE.
SUCCES!
marți, 28 februarie 2012
Cura de slabire a Nicoletei Luciu
Cura-minune cu care Nicoleta Luciu a slăbit dupa prima sarcina are la baza apa plata, compotul de mere fara zahar şi supa de pui cu mai multe feluri de legume: telină, ardei, gogosar, morcovi, dar niciodată cartofi, orez sau paste. Regimul alimentar trebuie combinat, zilnic, cu 10 minute de exerciţii fizice.
Zilnic
Mic dejun:
Se bea o cana mare de compot.
Gustare:
La doua ore dupa micul dejun, se mai beau 300 ml de compot de mere.
Prânz:
O portie de supa de pui in care să fie si o bucata de carne – ciocanele sau pulpe superioare, neaparat curatate de pielită.
Cină:
Nimic.
Eficienţă:
Slabeşti pana la 30 kg in 6 saptamani.
Părerea specialistului:
Dieta este hipocalorică, drastica. Este saraca in fructe și lipsesc legumele și cerealele. Rezultatele sunt rapide, mai ales daca este urmată in perioada postnatala. Recomand ca toate curele de slabit să fie imbinate cu o hidratare intensa, mult sport, masaje și tratamente de intreț inere, pentru că pielea este supusa unui proces dur de adaptare la noile forme.
luni, 27 februarie 2012
De ce nu slabim cu dieta?
Organismul uman este o masinarie complexa care trebuie sa functioneze armonios, pentru a fi in tonus mereu. In ciuda eforturilor depuse in ultimii 20 de ani, nu a fost gasita deocamdata o dieta minune care sa si elimine starea de foame si sa si functioneze. Majoritatea dietelor se bazeaza pe infometare ascunsa (consumul te mancare voluminoasa cu valoare nutritionala foarte mica) sau pe disocierea substantelor necesare corpului(cu siguranta toata lumea este la curent cu regimul disociat).
Secretul pentru a slabi insa este cu totul altul. Persoanele supraponderale sau care au cateva kilograme in plus trebuie sainteleaga ca nu numai dieta joaca un rol important in mentinerea unui corp sanatos. Astfel, somnul este imperativ. Corpul nostru, potrivit specialistilor, are nevoie sa isi duca la capat ciclurile de digestie si arderile intracelulare, procese foarte active in timpul somnului. Dormiti maxim 8 ore, minim 6, in fiecare noapte. Totodata, este necesara cel putin jumatate de ora de miscare, de efort sustinut, zilnic. Pe langa aceste lucruri, cantitatea de alimente si momentul in care este consumata influenteaza foarte mult silueta. Spre exemplu, majoritatea celor supraponderali nu mananca la micul dejun. Eventual beau o cafea sau vreun suc acidulat care le pune capac pe stomac pe moment, insa ulterior le creeaza o stare de foame incredibila.Nu aceasta este solutia. Micul dejun trebuie luat cel tarziu pana in ora 07.00 si trebuie sa fie cu adevarat copios. Este demonstrat stiintific ca un pic dejun copios nu face decat sa ofere corpului energia necesara in timpul unei zile. Pe de alta parte, odata ce prima masa vine tarziu in zi si este bogata in carbohidrati, corpul este supus unui stres imens si nu reuseste sa proceseze tot pana la ora de culcare. Masa de pranz trebuie sa fie bogata in proteine, insa cat sa tina de foame. Masa de pranz nu trebuie sa fie deloc grea, ea avand rolul doar de a spori cantitatea de energie necesara organismului. Totodata, cina trebuie sa aiba loc pana maxim in ora 18.00 si nu trebuie sa fie deloc bogata. O cina pentru un om normal poate consta din ceai cu diversi biscuiti organici si este de ajuns, spre deosedire de micul dejun care trebuie sa contina destul din toate grupele alimentare. Evident, trebuie eliminate TOTAL din dieta painea alba, sucurile acidulate, mezelurie si dulciurile, in cantitati mari. Dulciuri se pot consuma in cantitati moderate, insa niciodata seara. Asa ca, alimentele propuse pentru o astfel de dieta sunt ciupercile, ouale, carnea de pui, de peste painea neagra, orice fel de legume insa trebuie evitati cartofii, orezul si pastele. Consumati cu incredere alune si seminte neprajite si evitati pe cat posibil sa gatiti cu ulei. Totodata, SAREA trebuie scoasa TOTAL din alimentatie. Este de evitat consumul de fast food, mancare congelata si semipreparate. Carnea de porc si cea de vita trebuie consumate doar ocazional. Evitati sa mancati prajit si nu in ultimul rand, beti foarte multa apa. Cu o astfel de dieta, si cu mese regulate asa cum au fost descrise mai sus, veti reusi sa slabiti natural si metabolismul vostru isi va reveni, fara sa mai existe riscul de ingrasare dupa aceea. |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)