Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci
- 1 lingură usturoi tocat sau dupa gust
- 3 linguri pătrunjel proaspăt tocat
- 1/2 cană de ulei de măsline
- 1/4 linguriţă de ardei iute sau dupa gust
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriţă de sare (sau dupa gust)
Preparare:
- Incinge cuptorul la 200 de grade.
- Într-o tigaie medie, incingeti uleiul de masline.
- Se adaugă usturoi şi prajiti-l (amestecand o dată sau de două ori), până când se inmoaie ( aproximativ 1 - 2 minute).
- Se adauga ardeiul rosu, boiaua de ardei şi sarea, şi reduceti focul la mediu-scăzut.
- Gatiti amestecand din când în când, până când amestecul este omogenizat (în jur de 2 - 3 minute).
- Inlaturati tigaia de pe foc
- Spalati si stergeti ciupercile; aranjati-le într-un singur strat pe o foaie de copt şi ungeti-le cu ulei si cu usturoi.
- Coaceti in cuptor ciupercile pentru aproximativ 15 minute.
- Întoarceţi peste ciuperci şi coaceti in continuare până când devin aurii (aproximativ 10 minute).
- În ultimele 10 minute, puneti tigaia cu amestecul pe foc mic
- Când ciupercile sunt gata, transferati-le în tigaie împreună cu sucul pe care l-au lasat
- Se amestecă bine.
- Adăugaţi 1 lingurita de pătrunjel şi amesteca din nou
- Se toarnă într-un vas de yena pentru a ţine cald.
- Decoreaza cu restul de pătrunjel şi serviti cu scobitori.
Porţii: 20
Informaţii nutriţionale pentru o portie:
- Calorii: 58
- Calorii din grăsimi: 50
- Total grăsimi: 5.6g
- Colesterol: 0mg
- Carbohidrati: 1.7g
- Proteine: 1.5g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu