marți, 13 martie 2012

Ciuperci cu usturoi la cuptor - 58 de calorii


Ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci
  • 1 lingură usturoi tocat sau dupa gust
  • 3 linguri pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/2 cană de ulei de măsline
  • 1/4 linguriţă de ardei iute sau dupa gust
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 1/2 linguriţă de sare (sau dupa gust)
Preparare:
  • Incinge cuptorul la 200 de grade.
  • Într-o tigaie medie, incingeti uleiul de masline.
  • Se adaugă usturoi şi prajiti-l (amestecand o dată sau de două ori), până când se inmoaie ( aproximativ 1 - 2 minute).
  • Se adauga ardeiul rosu, boiaua de ardei şi sarea, şi reduceti focul la mediu-scăzut.
  • Gatiti amestecand din când în când, până când amestecul este omogenizat (în jur de 2 - 3 minute).
  • Inlaturati tigaia de pe foc
  • Spalati si stergeti ciupercile; aranjati-le într-un singur strat pe o foaie de copt şi ungeti-le cu ulei si cu usturoi.
  • Coaceti in cuptor ciupercile pentru aproximativ 15 minute.
  • Întoarceţi peste ciuperci şi coaceti in continuare până când devin aurii (aproximativ 10 minute).
  • În ultimele 10 minute, puneti tigaia cu amestecul pe foc mic
  • Când ciupercile sunt gata, transferati-le în tigaie împreună cu sucul pe care l-au lasat
  • Se amestecă bine.
  • Adăugaţi 1 lingurita de pătrunjel şi amesteca din nou
  • Se toarnă într-un vas de yena pentru a ţine cald.
  • Decoreaza cu restul de pătrunjel şi serviti cu scobitori.
Porţii: 20
Informaţii nutriţionale pentru o portie:
  • Calorii: 58
  • Calorii din grăsimi: 50
  • Total grăsimi: 5.6g
  • Colesterol: 0mg
  • Carbohidrati: 1.7g
  • Proteine: 1.5g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu